Krpljanje

SUPANJE NA GOLTEH

Krpljanje

Ko slišimo besedo zima, najprej pomislimo na zimske športe kot so smučanje, deskanje na snegu in sankanje. Ste vedeli, da snežna odeja na Golteh v zadnjem času privablja tudi vse več ljubiteljev krpljanja?

Kaj je krpljanje?
Krpljanje je hoja po snegu s posebno prilagojeno opremo, ki jo imenujemo krplje. Krplje nam z dovolj veliko površino omogočajo, da se ob koraku noga ne ugrezne. Krpljanje je tudi odlična kardio vadba, saj je visoko intenzivno in manj obremenjuje naše sklepe kot večina ostalih zimskih športov. Zaradi tega je krpljanje primerno tudi za starejše, razveselili pa se ga bodo tudi otroci. Po svojih lastnostih je še najbolj podobno teku na smučeh in nordijski hoji.

Kaj potrebujemo za krpljanje?
Za krpljanje poleg krpelj in palic potrebujemo primerno obutev (športni ali pohodni čevlji, ki naj bodo lahki, da preprečimo bolečine), udobna in topla nepremočljiva oblačila ter tople smučarske nogavice. Priporočamo vam tudi uporabo gamaš.

Izposoja opreme in vodene ture
Vabimo vas, da se preizkusite v tem zabavnem zimskem športu in skupaj z družino ali prijatelji na krpljah raziščete pobeljeno planino Golte. Omogočamo vam izposojo krpelj, palic in gamaš. Za toplo krepčilo pa ne pozabite zaviti v eno izmed koč, kjer bomo poskrbeli za popolno udobje sredi planinske idile.
Za nepozabno doživetje na krpljah organiziramo tudi vodene ture po Golteh. Popeljali vas bomo na vznemirljivo nočno krpljanje pod nešteto zvezdami, ki nam bodo kazale pot po zasneženi planini. Nočno krpljanje priporočamo samo v spremstvu vodiča.

 

TERMINI: Torek, Petek, Sobota

URA PRIČETKA: 16:45

MINIMALNO ŠTEVILO: 4 osebe

VODENA AKTIVNOST: 20 € / osebo

REZERVACIJE: Recepcija hotela
SAMO IZPOSOJA KRPLJEV: 10€ /DAN

Deli:

Vse aktivnosti

Scroll to Top

Rezervacijski obrazec

Vrsta namestitve

Prihod:

Št. nočitev:

Promo koda (opcijsko)

Spremeni/Prekini »